Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για τις γυναίκες

Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για τις γυναίκες

Τετρασέλιδο φυλλάδιο διακινεί το ΚΚΕ για τις γυναίκες με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (Δείτε το παρακάτω σε μορφή PDF).

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εργαζόμενη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, άνεργη, συνταξιούχε, φοιτήτρια, νέα μητέρα, μετανάστρια,

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα που ασφυκτιάς από μια ζωή γεμάτη υποχρεώσεις, από το σμπαράλιασμα της οικογενειακής, προσωπικής ζωής. Απευθύνεται σε σένα που με την εργασία σου συνέβαλες και συμβάλλεις στη δημιουργία του κοινωνικού πλούτου, στις υπηρεσίες που χρειάζεται όλη η κοινωνία.

Γνωρίζεις το ΚΚΕ, που μάχεται μαζί σου:

  • Στους χώρους εργασίας για τις άδειες μητρότητας και το επίδομα τοκετού, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή, στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.
  • Στα σχολεία των παιδιών μας για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε κτιριακές υποδομές, σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Για δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές και όχι με δόσεις μόνο σε ορισμένα σχολεία.
  • Στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις γειτονιές για την κάλυψη των κενών σε παιδιάτρους, σε γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες, σε ιατρικό – μηχανολογικό εξοπλισμό, για δωρεάν προληπτικές – διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα και εμβολιασμό. Για την αποζημίωση της λογοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της φυσικοθεραπείας των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, για τις υπηρεσίες «Βοήθεια στο σπίτι» και την Ειδική Αγωγή.
  • Στις παιδικές χαρές, στους αθλητικούς χώρους για υποδομές ασφαλείς για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, χωρίς λουκέτα και οικονομικές συμμετοχές.
  • Στις σχολές των ΑΕΙ, ΤΕΙ, στις σχολές του ΟΑΕΔ, των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ για τη μόρφωση και κάθε πλευρά της ζωής σου.
  • Στο ιατρείο, στο εμπορομάγαζο, στο γραφείο, στο χωράφι, στον καθημερινό Γολγοθά για να ανταποκριθείς στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις

Το ΚΚΕ σε καλεί να δεις πιο βαθιά τις αιτίες της σημερινής βαρβαρότητας που ζεις. Εμπόδιο στη δυνατότητα να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα μπαίνει η ανάπτυξη της οικονομίας με κριτήριο το επιχειρηματικό – καπιταλιστικό κέρδος, και όχι τις εργατικές, λαϊκές ανάγκες».

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Σύγχρονο και νέο είναι να έχουμε όλες και όλοι σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα: Γιατί, σήμερα, η επιστημονική τεχνολογική ανάπτυξη μπορεί να εξασφαλίσει την καθολική και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική εργασία με βάση το αντικείμενο ειδίκευσης. Ώστε με τη δραστηριότητά μας να συμβάλουμε δημιουργικά στην κοινωνική πρόοδο. Υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε λιγότερες ώρες με άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου, μέσα από αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ζωής. Δηλαδή, μπορούν να διασφαλιστούν μέτρα για την προστασία της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας, με όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα 55 και στα 50 για όσες εργάζονται σε ΒΑΕ, με αξιοπρεπείς συντάξεις.

Σύγχρονο και νέο είναι να υπάρχουν μέτρα κοινωνικής στήριξης της μητρότητας, της οικογένειας και των αναγκών της: Γιατί, σήμερα, μπορεί να ικανοποιηθεί η ανάγκη της γυναίκας στην πραγματικά ελεύθερη, δημιουργική αξιοποίηση του μη εργάσιμου χρόνου σε κάθε πεδίο των ενδιαφερόντων της, στη σχέση με το παιδί, την οικογένεια. Αλλά χρειάζεται να στηρίζεται σε ένα ενιαίο δίκτυο αποκλειστικά κρατικών και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και δομών για τις ανάγκες της οικογένειας. Την ευθύνη για την ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση του παιδιού πρέπει να την έχει η κοινωνία. Αυτή είναι η βάση για να στηριχθεί και η οικογένεια προκειμένου να παίξει ουσιαστικά το ρόλο της. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να εξασφαλίζεται σε κάθε νέο ζευγάρι ασφαλής και φθηνή κατοικία, με σύγχρονες υποδομές, ασφαλή και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς, με μέτρα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας σε σχολεία, σχολές και χώρους εργασίας, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και με χώρους πρασίνου στις γειτονιές».

«Ισχυρό ΚΚΕ παντού για να γίνει πιο μαζική και δυναμική η λαϊκή αντεπίθεση απέναντι στον αντιλαϊκό πόλεμο της ΕΕ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει τη «βρώμικη δουλειά» των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κόντρα στον κατακερματισμό της κοινωνικής ζωής της γυναίκας. Όλοι μαζί φέρνουν σε αντιπαράθεση το δικαίωμά της στην εργασία με την ανάγκη κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας. Βαφτίζουν «ίσες ευκαιρίες» στην εργασία για άνδρες και γυναίκες την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, που σημαίνει:

  • Ευέλικτη εργασία, δηλαδή, μερική απασχόληση, δουλειά με σύμβαση έργου, «ευέλικτα» δικαιώματα, σπαστά και ακανόνιστα ωράρια, δουλειά τις Κυριακές.
  • Δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, με κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, όπως συμβαίνει στα συσκευαστήρια, στην καθαριότητα των δήμων και αλλού.
  • Απολύσεις εγκύων και προσλήψεις νέων με υποκατώτατα δικαιώματα. Σημαίνει «ευελιξία» στη δημιουργία οικογένειας που φτάνει μέχρι τον εκβιασμό της εργοδοσίας ότι η νεοπροσλαμβανόμενη δεν θα μείνει έγκυος ή ότι η εργαζόμενη θα βάλει στο «ψυγείο» – στην κρυοσυντήρηση τη χαρά της μητρότητας».
Κοινοποήστε: