Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Βύρωνα

Διακήρυξη Λαϊκής Συσπείρωσης Βύρωνα

Κάνουμε στην άκρη τα «μεγάλα οράματα» που αποδείχτηκαν απάτη και βάζουμε μπροστά τις πραγματικές ανάγκες του λαού»

Ενισχύουμε τη δύναμη του αγώνα, της συνέπειας και της πραγματικής προοπτικής για το λαό.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Βυρωνιώτη, Βυρωνιώτισσα.
Πλέον έχεις μεγάλη εμπειρία και ξέρεις ότι:

 • Δήμαρχοι και περιφερειάρχες των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα τα τελευταία χρόνια (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Αποδείχτηκε ότι βρίσκονται στην απέναντι όχθη του ποταμού, στην όχθη που βρίσκονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι κυβερνήσεις που έχουν τσακίσει το σύνολο των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.
 • Το σύνολο των αναγκών σου σκοντάφτει στην ανταποδοτικότητα, στη λογική του κέρδους. Γι’ αυτό οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε εισπρακτικούς
 • μηχανισμούς, με αποτέλεσμα τα λίγα χρήματα που αφήνει στην τσέπη η κυβερνητική πολιτική, να έρχεται ο δήμος και να τα εξαφανίζει.
 • Τα εκατοντάδες θύματα από πλημμύρες και πυρκαγιές στην Αττική θυσιάστηκαν στο βωμό της κερδοφορίας από μια ενιαία πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης – κυβέρνησης – περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή, τη στιγμή που ταΐζει τους μεγάλους επιχειρηματίες με ζεστό χρήμα.
 • Τα σημάδια αυτής της πολιτικής είναι έντονα και στην περιοχή μας, παρά τα μεγάλα λόγια και της σημερινής διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ (Κατωπόδη), αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ (Χαρδαλιά). Όλοι τους, ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους, έβαλαν πλάτη και προώθησαν μια βάρβαρη πολιτική με απανωτά μνημόνια και πάνω από 700 εφαρμοστικούς νόμους, που δεν αμφισβητεί κανένας τους.

Η δημοτική αρχή Κατωπόδη (ΣΥΡΙΖΑ), πιστός υπηρέτης της μνημονιακής πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ!

 • Αποδέχτηκε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:
 • Μείωσε την κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους κατά 62% και πάνω από 60% για τη λειτουργία των σχολείων.
 • Δεν αποδίδει, παράνομα, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τους νομοθετημένους πόρους που δικαιούνται οι δήμοι και που παρακρατά γι’ αυτό το σκοπό από τη βαριά φορολόγηση του λαού.
 • Παγώνει τη χρηματοδότηση των δήμων στα σημερινά επίπεδα, μέχρι το 2022, και απαιτεί αύξηση εσόδων κατά 700 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των δημοτών.
 • Μεταφέρει, συνεχώς, κρίσιμες κρατικές αρμοδιότητες στους δήμους, που σχετίζονται με την υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό κ.ά. με συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργία τους, με συνέπεια την παραπέρα οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.
 • Επιβάλλει τη μείωση του προσωπικού, την απαγόρευση των προσλήψεων και την αντικατάστασή τους με ελαστικές μορφές απασχόλησης (δίμηνα, τετράμηνα, οκτάμηνα κ.ά), συμβάλλοντας στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στην κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς.
 • Προχωράει σε πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Αντί να διεκδικήσει από την κυβέρνηση επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, έχει προχωρήσει στην αναγκαστική είσπραξη οφειλών σε πάνω από 4.000 δημότες, στην πλειοψηφία τους μικροοφειλέτες, που αδυνατούσαν να πληρώσουν τροφεία, φόρους και πρόστιμα, με αποτέλεσμα να κατάσχονται μισθοί και συντάξεις, ακόμα και επιδόματα.
 • Αντιτάχτηκε στη μείωση των δημοτικών φόρων και τελών, απορρίπτοντας επανειλημμένως τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνοντας λόγο για λαϊκισμό.
 • Υποστηρίζει σθεναρά την ανταποδοτικότητα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την άποψη ότι «το τσάμπα πέθανε».
 • Στάθηκε απέναντι στα δίκαια αιτήματα γονέων, μαθητών και δασκάλων, που διεκδικούσαν ασφαλείς σχολικές μονάδες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το 4ο Δημοτικό σχολείο, το Λύκειο Καρέα, το 8ο Δημοτικό κ.ά.
 • Δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική παρέμβαση στους παιδικούς σταθμούς, σε μεταστέγαση ακατάλληλων, όπως ο 2ος, σε καμία διεκδίκηση για δημιουργία νέων δομών προσχολικής αγωγής, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των παιδιών του Βύρωνα.
 • Στάθηκε απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων του δήμου υλοποιώντας την πολιτική ΕΕ – κυβέρνησης που περιέκοψε μισθούς και επιδόματα.

Να μην τσιμπήσει κανείς στις προεκλογικές υποσχέσεις των παρατάξεων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, των κ. Γώγου, Μπαντή, Σωτηρόπουλου.

Αποδείχτηκε πως τις περισσότερες φορές που τους χρειάστηκε η διοίκηση του κ. Κατωπόδη ήταν εκεί, γιατί υπάρχει συμφωνία στα βασικά. Γι’αυτό άλλωστε, τα ψηφοδέλτιά τους είναι γεμάτα μεταγραφές υποψηφίων από τον ένα στον άλλο.

 • Οι παρατάξεις της ΝΔ, του κ. Γώγου, αλλά και του κ. Μπαντή δεν είναι καινούργιες. Η πλειοψηφία των στελεχών τους, αλλά και οι ίδιοι οι επικεφαλής, βρίσκονταν στη διοίκηση Χαρδαλιά, που όλοι ζήσαμε και ξέρουμε καλά. Η συμφωνία στα βασικά εκφράστηκε και στην ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2019, που ψηφίστηκε από την παράταξη του κ. Κατωπόδη και από δημοτικούς συμβούλους του κ. Γώγου.
 • Όλοι συμφωνούν στη λειτουργία των δήμων ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δηλαδή οι δημότες να πληρώνουν για τα πάντα και τα όποια χρήματα διατίθενται, να τα παίρνουν οι εργολάβοι που ετοιμάζονται για μεγάλες δουλειές τα επόμενα χρόνια.
 • Η υποψηφιότητα της κας Σάρολα, που παρουσιάζεται ως «πραγματικά ανεξάρτητη» επιβεβαιώνει ότι, όσοι δηλώνουν ανεξάρτητοι, αυτό που πραγματικά προσπαθούν είναι να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες που έχουν, εξαιτίας της υπεράσπισης πολιτικών που σήμερα έχουν οδηγήσει εδώ. Στο Βύρωνα, άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο καθένας και τι εκφράζει.
 • Οι παρατάξεις της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης και της Αριστερής Παρέμβασης, αφού τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλλαν στην ενίσχυση των αυταπατών για τη δήθεν αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ζητούν ξανά την ψήφο των Βυρωνιωτών που αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί, στο όνομα της ενότητας και των συμμαχιών κορυφής.

Πλέον τους γνωρίζουμε όλους καλά!
Οι μάσκες έχουν πέσει! Για ακόμα μια φορά το παλιό εμφανίζεται ως νέο και προοδευτικό!

Βυρωνιώτη, Βυρωνιώτισσα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η δύναμή σου!

«Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη παράταξη που σταθερά υπερασπίστηκε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας του Βύρωνα.

 • Αποκάλυψε και ανέδειξε τις αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα, με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως την ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων, τη διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης του δήμου, των σχολείων, των παιδικών σταθμών, τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων, την προστασία της Α’ κατοικίας, το σταμάτημα των κατασχέσεων από το δήμο, τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολείων, τα αντιπλημμυρικά έργα κ.ά. Σε αυτά τα μεγάλα θέματα, οι προτάσεις μας βρήκαν εμπόδιο τη στάση των άλλων δυνάμεων, με διάφορες προφάσεις κάθε φορά.
 • Στήριξε, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζόμενων του δήμου για αξιοπρεπείς μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ασφάλεια στην εργασία τους, το δικαίωμα στην απεργία».

Ήρθε η ώρα να κάνουμε στο Βύρωνα την πραγματική διαφορά!

Το πραγματικό δίλημμα είναι:

Θέλουμε δήμαρχο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την ΕΕ της φτώχειας, των πολέμων και του εθνικισμού;

ή

Αγωνιστές που θα δουλεύουν μαζί µε το λαό της πόλης, θα τον κινητοποιούν, θα διεκδικούν µαζί του, θα αντιπολιτεύονται τους ισχυρούς;

Με επίκεντρο τις ανά γκες του λαού και της νεολαίας και με εγγύηση τη συνέπεια λόγων και έργων διεκδικούμε:

 • Ουσιαστική μείωση των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των εισφορών στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αύξηση της δημοτικής φορολογίας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (αλυσίδες σουπερμάρκετ, τράπεζες κ.λπ.).
 • Πάγωμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων λογαριασμών για μικροχρέη στο δήμο. Καμία κατάσχεση Α’ κατοικίας λαϊκών οικογενειών.
 • Αποκατάσταση των περικοπών από την κρατική χρηματοδότηση. Να αποδοθούν στους δήμους τα παρακρατηθέντα από τη φορολογία των εργαζόμενων και των νομικών προσώπων, που παράνομα τους στέρησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση των σχολείων, τον αντισεισμικό τους έλεγχο, τα λειτουργικά τους έξοδα.
 • Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.
 • Αναβάθμιση κάθε ελεύθερου χώρου και πάρκου που ήδη υπάρχει, με σκοπό να εξυπηρετείται η καθολική πρόσβαση του λαού και της νεολαίας.
 • Δέσμευση ελεύθερων χώρων, παλιών κτηρίων, οικοπέδων, ώστε να χτιστούν σχολεία και παιδικοί σταθμοί, να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα και χώροι πρασίνου, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των δημοτών, των νέων γονιών και της νεολαίας. Να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή παιδικής χαράς στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη & Χρυσοθέμιδος, που εδώ και δεκαετίες όλες οι δημοτικές αρχές άφηναν στην τύχη του.
 • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα για όλες τις υπηρεσίες του δήμου και των σχολείων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων.
 • Πραγματοποίηση αντισεισμικών ελέγχων σε όλα τα σχολεία της περιοχής, ιδιαίτερα στα παλιότερα (π.χ. Αγία Τριάδα). Άμεση ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και εργασιών για τη δημιουργία νέου, σύγχρονου και ασφαλούς διδακτηρίου στο χώρο του 4ου Δημοτικού σχολείου (Χαραλαμπόπουλου). Ιδιαίτερη φροντίδα για τη διαμόρφωση και βελτίωση των αύλειων χώρων σε όλα τα σχολεία, καθώς και χρηματοδότηση για έργα μόνωσης.
 • Στέγαση του Ειδικού Σχολείου, που εδώ και 10 χρόνια έχει ιδρυθεί στα χαρτιά και δεν έχει βρεθεί χώρος να λειτουργήσει!
 • Διεύρυνση του μετώπου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στηρίζοντας την πρόληψη, τα προγράμματα θεραπείας, απέναντι στην πολιτική διαχείρισης του προβλήματος και νομιμοποίησης των ουσιών, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και το ΕΣΥΝ.

«Έχουμε μια ζωή, έχουμε όνειρα, έχουμε επιλογή στον αγώνα για να τα κάνουμε πράξη: Αλλάζουμε το συσχετισμό υπέρ του λαού, για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη!

Στις ευρωεκλογές, στο δήμο και την Περιφέρεια δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων που κυβέρνησαν!

Με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάνουμε την πραγματική διαφορά!».

Κοινοποήστε: