Επιστολή της Λαικής Συσπείρωσης Βύρωνα για τον κορωνοϊό

Επιστολή της Λαικής Συσπείρωσης Βύρωνα για τον κορωνοϊό

Προς: Τον Δήμαρχο Βύρωνα κ.Κατωπόδη,

          Τον πρόεδρο του ΔΣ κ Πλακίδα

          Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου      

         Το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Βύρωνα για τον κορωνοϊό

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την εξέλιξη της μετάδοσης του κορωνοϊού και βλέπουμε την κυβέρνηση να συνεχίζει να αντιμετωπίζει την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας με την λογική «κόστους – οφέλους» και να περιορίζει τα όποια πρόσθετα μέτρα στις «δημοσιονομικές αντοχές» του κράτους και όχι τις πραγματικές ανάγκες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού. Την ίδια στιγμή η προπαγανδιστική κυβερνητική εκστρατεία, που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη και ζητά εθνική ομοψυχία για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, συσκοτίζει το πραγματικό πρόβλημα

Επιπλέον, ενημερωνόμαστε  με κάθε δυνατό τρόπο για τα μέτρα που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή. Με βάση τα παραπάνω επισημαίνουμε -ως αναγκαία- για το δήμο μας τα εξής:

  • Άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Με βάση την ενημέρωση του σωματείου εργαζομένων, υπάρχει απαράδεκτη καθυστέρηση και οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν για την προμήθεια των απαραίτητων μέσων προστασίας (αντισηπτικά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται). Επίσης, πρέπει να παρθούν επιπλέον  μέσα ατομικής προστασίας για εργαζόμενους που απασχολούνται σε εξωτερικές εργασίες. Να χορηγείται υποχρεωτικά και καθημερινά σε όλους τους εργαζόμενους των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου, τεχνικών υπηρεσιών κλπ ολόσωμη φόρμα μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, μάσκα μιας χρήσης, υγρό σαπούνι και αντισηπτικό.
  • Να εξασφαλιστεί υποχρεωτική ειδική άδειας στους εργαζόμενους που ανήκουν σε όλες τις ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες, σακχαρώδης διαβήτης κλπ.) για την παραμονή τους κατ’ οίκον, με πλήρη μισθό και ασφάλιση και χωρίς χρήση κανονικής αδείας. Ευπαθείς ομάδες δεν είναι μόνο οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, όπως ορίζεται στην ΠΝΠ/64/14 Μαρτίου 2020.
Κοινοποιήστε: