Ενίσχυση του ΚΚΕ για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Ενίσχυση του ΚΚΕ για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Ηλιούπολη, έγινε η συγκέντρωση της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (δείτε πάνω βίντεο).

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μιχάλης Σοφικίτης (δείτε εδώ video)και Σεμίνα Διγενή (δείτε εδώ video) και η υποψήφια Δήμαρχος Ηλιούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Τασία Τσατσούλη (δείτε εδώ video).

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Βίκυ Αράπη υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, ο δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος Ηλίας Σταμέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βαγγέλης Γείτονας, ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου Ανδρέας Καραβίδας, και η περιφερειακή σύμβουλος Αννα Βασιλάκη, υποψήφια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η υποψήφια δήμαρχος Δάφνη – Υμηττού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ναυσικά Τόλια-Κηπουρού.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Φίλες και Φίλοι,

Στις είκοσι μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε εργάτες και άνθρωποι του μόχθου, νέα παιδιά, να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης και εδώ στην Ηλιούπολη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Και το ψηφοδέλτιο της αντεπίθεσης γράφει με μεγάλα γράμματα Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές, “Λαϊκή Συσπείρωση” στις Δημοτικές και Περιφερειακές.

Με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης, βάζουμε εμπόδια σ’ αυτούς που ζητάνε λευκή επιταγή για να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ξεζουμίζουν το λαό, στηρίζοντας τα κέρδη του κεφαλαίου. Σ’ αυτούς που εμπλέκουν τη χώρα μας, το λαό μας, στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης δυναμώνουμε την εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση. Τη δύναμη, που την επόμενη μέρα θα σταθεί απέναντι από την όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ, αλλά και στα στηρίγματά τους, δημάρχους και περιφερειάρχες, δηλαδή απέναντι από όλους όσοι υπηρετούν το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Με τα ψηφοδέλτια της αντεπίθεσης, δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας, στο ΚΚΕ. Γιατί την επόμενη μέρα θα είναι εδώ τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι τους, οι δεσμεύσεις τους ότι θα στηρίζουν τα κέρδη των λίγων, μέσα από την εκμετάλλευση και το τσάκισμα των πολλών.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού. Δυναμώνουμε τους αγώνες για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε στα χρόνια της κρίσης. Για να βάλουμε επιτέλους στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γιατί το πραγματικό δίλημμα για το λαό, μπροστά και στις εκλογικές αναμετρήσεις, είναι ένα:

Θα στηρίξει την ίδια αντιλαϊκή πορεία που μας έφερε έως εδώ και προμηνύει τα χειρότερα για τον ίδιο, ή θα βάλει πλάτη για να οργανωθεί η αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ;

Και αυτό το δίλημμα επιβεβαιώνεται καθημερινά! Το επιβεβαιώνει η ίδια η αντιλαϊκή – αντεργατική πορεία της ΕΕ, που με χέρια και με πόδια στηρίζουν όλα τα κόμματα, όλες οι κυβερνήσεις στα κράτη – μέλη της.

Δεν το λέμε εμείς. Το ομολογεί το ίδιο αντιδραστικό επιτελείο της ΕΕ, η Κομισιόν, όταν αποκαλύπτει ότι όλοι μαζί νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, “αριστεροί” και ακροδεξιοί -και φυσικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ψήφισαν το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ την περασμένη πενταετία!

Και αυτά τα λέμε, για να καταλάβει κανείς ότι η δήθεν προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τυχοδιωκτικό προεκλογικό κόλπο, για να εγκλωβίσει ξανά όσους νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί.

Γιατί, την ίδια ώρα που κ. Τσίπρας και το κόμμα του καλλιεργεί αυταπάτες ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει και να γίνει δήθεν φιλολαϊκή σήμερα και ξεσπαθώνει τάχα κατά των “νεοφιλελεύθερων”, “συντηρητικών” και ακροδεξιών κυβερνήσεων και πολιτικών δυνάμεων, μαζί τους ψηφίζει την τεράστια πλειοψηφία των αποφάσεων της ΕΕ.

Η ΕΕ είναι διακρατική καπιταλιστική Ένωση. Αυτό γράφει το πιστοποιητικό γέννησής της. Δεν ξεκίνησε προοδευτική και άλλαξε στην πορεία. Αντιλαϊκή ήταν πάντοτε, γιατί πάντοτε έναν στόχο είχε, την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της.

Η ΕΕ δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, η Ευρώπη των λαών. Ιμπεριαλιστική ένωση ήταν και είναι. Και τέτοια θα παραμένει, μέχρι οι λαοί να αποφασίσουν, σε κάθε χώρα, να σπάσουν τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και μαζί και τα δεσμά της ΕΕ με τη δική τους εξουσία, ανοίγοντας το δρόμο για την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος. Να προχωράς μπροστά, στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης, με το παλιό για το νέο, το σοσιαλισμό.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να διαστρεβλώνει την έννοια της προόδου, για να χωρέσει μέσα τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όμως όλοι όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, ξέρουν πως ΕΕ και πρόοδος δεν συμβιβάζονται.

Πρόοδος δεν είναι να δουλεύεις ως ενοικιαζόμενος, εργολαβικός εργάτης, δυο ώρες σήμερα, τρεις ώρες αύριο, ανασφάλιστος, χωρίς συλλογική σύμβαση.

Πρόοδος δεν είναι να ξεζουμίζεις έναν ολόκληρο λαό για να τα δώσεις πίσω στα μονοπώλια με κονδύλια, προγράμματα για την ενίσχυσή τους και όχι για τις λαϊκές ανάγκες που καταπνίγονται.

Πρόοδος δεν είναι ο λαός να ζει με τα ελάχιστα, γιατί αυτή είναι η γραμμή της ΕΕ για τους πλέον εξαθλιωμένους, που δεν καλύπτει καν τα αυτονόητα δικαιώματα.

Ούτε βέβαια πρόοδος είναι να κινδυνεύεις να πνιγείς, να καείς, επειδή τα έργα προστασίας του λαού υπάγονται στο δόγμα “κόστος – όφελος” και επειδή δεν προσφέρονται για μπίζνες, επιχειρηματική δραστηριότητα, πελάτες με το κεφάλι, πωλήσεις με το κομμάτι, εισιτήρια ή διόδια, δηλαδή δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της.

Πρόοδος δεν είναι η ΕΕ του ευρωστρατού, των 24 στρατιωτικών αποστολών ανά τον κόσμο, των βομβαρδισμών σε Συρία, Λιβύη, δηλαδή η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, για να εξασφαλιστούν οι μπίζνες για τους ευρωενωσιακούς ομίλους, που λυμαίνονται τον πλούτο των λαών, τις πηγές Ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς της. Και μετά, να εγκλωβίζεις τους πρόσφυγες, θύματα των δικών του πολέμων, σε Μόριες.

Αυτές τις μέρες, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, όχι μόνο στην Κύπρο με τις απειλές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και με την όξυνση της επιθετικότητας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, την αντιπαράθεση του Ισραήλ με την Τουρκία, μετά και το βομβαρδισμό του πρακτορείου “Ανατολού” στη Γάζα.

Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους στην περιοχή εδώ και καιρό. Ποτέ δεν εφησύχασε το λαό, όπως έκανε η κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις, γιατί γνωρίζουμε τα μεγάλα συμφέροντα που συγκρούονται στην περιοχή, με “μήλον της έριδος” την Ενέργεια.

Ούτε τώρα εφησυχάζουμε με τις δηλώσεις κάποιων παραγόντων ότι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι τριμερείς συμμαχίες στην περιοχή, θα βάλουν φρένο στην τουρκική επιθετικότητα. Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα ανατολίτικο παζάρι με θύματα τους λαούς.

Ο γγ του ΝΑΤΟ επισκέπτεται την Τουρκία, η ΕΕ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος. Το ευρωΝΑΤΟικό πλαίσιο δεν είναι συνεπώς πλαίσιο που εξασφαλίζει ειρήνη και σταθερότητα. Και είναι πολύ επικίνδυνο που η κυβέρνηση έχει πει ότι το μοντέλο της συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως ξέρουμε υπογράφηκε με την παρέμβαση αυτών των δυνάμεων, είναι οδηγός για την επίλυση και άλλων διαφορών. Όλα αυτά βέβαια δεν είναι πρόοδος.

Πρόοδος δεν είναι η ΕΕ του αντικομμουνισμού, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, των διώξεων και απαγορεύσεων της δράσης Κομμουνιστικών Κομμάτων.

Αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες, δήθεν αριστερές, στρώνουν το έδαφος στο φασισμό στην Ευρώπη. Και ας ανακάλυψε ο κ. Τσίπρας προεκλογικά την άνοδο της ακροδεξιάς. Με αυτές τις δυνάμεις κυβερνούσε τέσσερα χρόνια, με αυτές τις δυνάμεις στην ΕΕ ψηφίζει τις αντιλαϊκές – αντεργατικές αποφάσεις της.

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για τέσσερα χρόνια το λαό, με τα επιπλέον μέτρα του τρίτου μνημονίου και την εφαρμογή όλων των προηγούμενων, αφού δέσμευσε τη χώρα ως το 2060 σε σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, με ματωμένα ετήσια πλεονάσματα μεγαλύτερα και από αυτά που ζητούσαν οι δανειστές, τώρα προχωρά στο γνωστό προεκλογικό εμπόριο ελπίδας, με το δήθεν φιλολαϊκό της πακέτο, που θα ελαφρύνει τους αδύναμους.

Θα το πούμε ξανά:

Πρόκειται για ψίχουλα, κυρίως σε ομάδες ακραίας φτώχειας, που προέρχονται από τα καρβέλια που έκλεψε τα προηγούμενα χρόνια από το σύνολο των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Την ίδια στιγμή, οι προκλητικές φοροελαφρύνσεις και τα δωράκια στους μεγάλους ομίλους και στους εφοπλιστές καλά κρατούν. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική “σου κλέβω 10 και σου δίνω πίσω 1” και αυτό το βαφτίζω φιλολαϊκή πολιτική, για την οποία ο λαός πρέπει να πει και από πάνω “ευχαριστώ”.

Πρόκειται για ένα φτηνό άλλοθι, στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, στη διατήρηση των ματωμένων υπερπλεονασμάτων και των μνημονιακών νόμων, στα οποία ταυτίζονται όλοι τους και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, γιατί όλοι τους ταυτίζονται στο στόχο της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Και από αυτό το στόχο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε ποτέ. Το αντίθετο. Και όταν ο κ. Τσίπρας λέει πως η πατρίδα βρίσκει το βηματισμό της, την πατρίδα των λίγων εννοεί. Αυτών που πλουτίζουν από την εκμετάλλευση των πολλών. Όταν λέει ότι η οικονομία ανακάμπτει, την καπιταλιστική οικονομία εννοεί. Και όταν φυσικά επιμένει πως “όσο συνεχίζεται η σταθερή πορεία ανάκαμψης, τόσο θα επιταχύνεται και η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς”, λέει στους εργάτες, στους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους:

Μη μιλάτε, κάντε υπομονή, συνεχίστε τις θυσίες, μπας και μείνει κανένα ψίχουλο, όχι βέβαια για όλους, αλλά για τους πιο εξαθλιωμένους από εσάς.

Γι’ αυτό η κυβέρνηση προκαλεί, όταν υπόσχεται μια μικρή μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή, ενώ πρώτα κατέβασε το αφορολόγητο όριο και εκτίναξε τους άδικους έμμεσους φόρους. Και έχει ως “καβάτζα” τη νέα μείωση του αφορολόγητου που έχει ήδη ψηφίσει.

Προκαλεί, όταν υπόσχεται διευκολύνσεις στη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, για να προσέλθουν στο γκισέ όλοι αυτοί, τους οποίους η ίδια βούλιαξε στα χρέη με τη φοροληστεία και με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα του Κατρούγκαλου.

Προκαλεί, όταν εμφανίζει ως παροχή στους συνταξιούχους την επιστροφή ενός μικρού μέρους των κλεμμένων αναδρομικών, παραμένοντας πίσω ακόμα και από τις δικαστικές αποφάσεις.

Χωρίς τους σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων που δεν έπαψαν στιγμή να διεκδικούν τα κλεμμένα, αγώνες στους οποίους πρωταγωνίστησαν οι κομμουνιστές, δεν θα είχαμε ούτε καν αυτές τις υποσχέσεις.

Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, για τις επιδόσεις της οικονομίας και κοροϊδεύει ότι από αυτήν την υπεραπόδοση θα ωφεληθεί ο λαός. Δεν λέει κουβέντα όμως για το ποια είναι η κατάσταση του λαού και πού στηρίχτηκε η υπεραπόδοση της οικονομίας. Δεν λέει κουβέντα για τα πλεονάσματα στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, τα οποία απογειώθηκαν πάνω και από τον αντιλαϊκό στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, έφτασαν στο 4,29% του ΑΕΠ, με τη μεθοδολογία της “ενισχυμένης εποπτείας” και στο 4,4% του ΑΕΠ με τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών.

Δεν λέει κουβέντα για το κρατικό χρέος, το οποίο φορτώνεται στις πλάτες του λαού και έχει σταθερά ανοδική πορεία. Από 311,73 δισ. ευρώ το 2015, εκτοξεύτηκε το 2018 στα 334,57 δισ.

Δεν λέει κουβέντα για τους άμεσους και έμμεσους φόρους, που έχουν στραγγίξει στην κυριολεξία τη λαϊκή οικογένεια:

  • Για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που από 7,81 δισ. το 2015, εκτινάχτηκε το 2018 στα 8,64 δισ., με διόγκωση ύψους 830 εκατ.
  • Για τους έμμεσους φόρους, τον ΦΠΑ και τα άλλα χαράτσια στη λαϊκή κατανάλωση, οι οποίοι αυξήθηκαν από 23,77 δισ. το 2015, σε 27,97 δισ. το 2018, δηλαδή κατά 4,2 δισ.

Και, ενώ οι φόροι γιγαντώνονται, οι δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία, τους ΟΤΑ, συρρικνώνονται.

Γενικότερα, οι κρατικές δαπάνες βρίσκονται σε διαρκή πορεία κατρακύλας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:

  • Οι μειώσεις στις συντάξεις με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.
  • Το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, το οποίο συρρικνώθηκε ενόψει βέβαια και της οριστικής κατάργησής του.
  • Το επίδομα θέρμανσης για το πετρέλαιο των λαϊκών νοικοκυριών, το οποίο καρατομήθηκε.
  • Οι κρατικές επιχορηγήσεις για τα νοσοκομεία, οι οποίες συμπιέστηκαν, με αποτέλεσμα την άθλια κατάσταση την οποία όλοι μας ζούμε.

Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του για τη μείωση της ανεργίας, όμως δεν λέει κουβέντα, ότι η μικρή αυτή μείωση προήλθε από την εκτίναξη της μερικής απασχόλησης, αφού με βάση τα δικά τους στοιχεία, το 55% των νέων θέσεων αφορούν τέτοιες εργασιακές σχέσεις. Και την ίδια στιγμή, η μετανάστευση νέων ανθρώπων στο εξωτερικό συνεχίζεται.

Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του για τους δήθεν ελέγχους στους χώρους δουλειάς, ουσιαστικά για το αν εφαρμόζονται οι αντεργατικοί νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν λέει όμως κουβέντα για τα εργατικά ατυχήματα που πολλαπλασιάστηκαν και από περίπου 5.500 το 2014, έφτασαν τα 7.300 το 2017, με βάση πάλι τα δικά τους στοιχεία.

Και όσον αφορά τη φοροληστεία, εκεί τα στοιχεία είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι η δήθεν “διευκόλυνση” των 120 δόσεων, στόχο έχει να στείλει στο γκισέ της εφορίας, ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν, για να τους στραγγίξει και το τελευταίο ευρώ.

Αυτό το ρεκόρ των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή των λαϊκών νοικοκυριών που δεν έχουν να πληρώσουν τις οφειλές στα ταμεία και την εφορία, ο κ. Τσίπρας δεν το συγκαταλέγει στις επιτυχίες της κυβέρνησής του, ούτε βέβαια λέει πως οι μεγαλοοφειλέτες έχουν αφήσει “φέσια” δεκάδων δισεκατομμυρίων, τα οποία και θεωρούνται οριστικά ξεγραμμένα από την κυβέρνηση και το φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ενώ την ίδια ώρα, με πρόσφατες νομοθετικές κυβερνητικές παρεμβάσεις, μειώθηκε η φορολογία στα διανεμόμενα κέρδη των μετόχων, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε το απαράδεκτο καθεστώς ρύθμισης της περιβόητης εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών, μειώνοντάς το μάλιστα στα 40 εκατ. ευρώ!!!

Αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί βέβαια ελληνική πρωτοτυπία. Οι ίδιες αντιλαϊκές κατευθύνσεις εφαρμόζονται σήμερα σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ. Δεν προέρχονται από τις εμμονές δήθεν κάποιων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ούτε από τις αποφάσεις “κάποιων τεχνοκρατών πίσω από τις κλειστές πόρτες”. Προωθούνται από τους εκλεγμένους πολιτικούς της φιλελεύθερης δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί αποτελούν στρατηγική στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και στη φάση της κρίσης και στη φάση της ανάκαμψης.

Για να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, επιδιώκεται:

  • Να γίνει φθηνότερη η εργατική δύναμη.
  • Να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.
  • Να ολοκληρωθεί η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.
  • Να κατεδαφιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, γιατί έχει αποστολή τη στήριξη της δικτατορίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

Για αυτό πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Για να υπάρχει την επόμενη μέρα ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική μνημονίων διαρκείας, που έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων ότι θα εφαρμόσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Για να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Γιατί το ζήτημα δεν είναι απλά να επιβιώσουμε στο βάλτο της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης, αλλά να ζήσουμε επιτέλους τη ζωή που μας αξίζει».

Αποσπάσματα των χαιρετισμών 

Ο Μ. Σοφικίτης, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του επισήμανε: «Συνειδητά, λοιπόν, εμπλέκουν τη χώρα μας στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς, στο όνομα της δικής τους ιμπεριαλιστικής “ειρήνης”, η οποία είναι η προετοιμασία τους για τον επόμενο πόλεμο. Για το σκοπό αυτό, απαιτούν και οι πρόθυμες κυβερνήσεις μας τους εκχωρούν ακόμη και κυριαρχικά μας δικαιώματα σε στεριά, θάλασσα και αέρα, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί η πατρίδα μας σε ένα ιμπεριαλιστικό ορμητήριο εναντίων των λαών που αντιστέκονται.

Συνάδελφοι και φίλοι που ανησυχείτε για τις εξελίξεις στην άμυνά μας, που πιστεύετε στο λαϊκό πατριωτισμό και προβληματίζεστε για τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεών μας, που μας φορτώνουν με μνημόνια και κρίση, μπορείτε με την ψήφο σας στο ΚΚΕ να πείτε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων.

Επίσης, εμείς που αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυσβάστακτες για το λαό μας δαπάνες των οπλικών συστημάτων, δεν γίνονται για την άμυνά μας, αλλά για τις ανάγκες των ΝΑΤΟ – ΕΕ, πρέπει με την ψήφο μας στο ΚΚΕ να τους πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Πατριώτες Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, έστω και εάν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, σας καλούμε σε συμπόρευση για ένα κοινό αγώνα, για το δίκιο του λαού, για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τους πολέμους.

Το ΚΚΕ είναι αυτό που αγωνίζεται με συνέπεια για τα δίκαια αιτήματά μας στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή, καταψηφίζοντας όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εναντιώθηκε στη ΝΑΤΟική Συνθήκη των Πρεσπών και στις εθνικιστικές φωνές και είναι ο μοναδικός αντίπαλος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ψήφος στο ΚΚΕ στην Ελλάδα, μέχρι και το τελευταίο χωριό και στις ευρωεκλογές, σημαίνει ΝΑΙ στην πρόοδο, γιατί παλεύει, προκειμένου να μας προσφέρει τη ζωή που μας αξίζει».  

Στο χαιρετισμό της η Σ. Διγενή, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ζούμε την εποχή του πολιτικού θεατρινισμού. Τάχα διαφωνούν και τσακώνονται -σαν κοκοράκια- ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, λες και υπάρχει περίπτωση να πείσουν κάποιους, με αυτήν την κακότεχνη θεατρική συνθήκη του κάλπικου διπολισμού. Αφού την ίδια βρωμοδουλειά έχουν αναλάβει να κάνουν, σε βάρος όλων μας. Τα ίδια αφεντικά έχουν, τα ίδια πρότζεκτς έχουν συμφωνήσει να διεκπεραιώσουν.

Σκοπός τους είναι να διατηρήσουν τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, να κρατήσουν τους μνημονιακούς νόμους και όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Κομισιόν. Να διατηρήσουν τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ. Άρα αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το “ποια αντιπολίτευση” θα υπάρχει την επόμενη μέρα, για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα. Η ενίσχυση ποιου κόμματος θα δώσει δύναμη στις διεκδικήσεις μας; Έχει αποδειχθεί ότι είναι μόνο το ΚΚΕ, μπορεί και θέλει.

Τους ξέρουμε καλά όλους. Τους ζήσαμε ολόκληρες δεκαετίες. Πάθαμε πολλά και οι περισσότεροι -νομίζω- μάθαμε. Αυτοί εκεί απέναντί μας, δεν διαφέρουν. Ίδιοι είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από 4 χρόνια έχει ακολουθήσει την ίδια ακριβώς πολιτική με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ξέρετε τι πιστεύω ότι κάνουν όλοι αυτοί; Εμπόριο ελπίδων κάνουν. Ένα αναιδέστατο και απάνθρωπο εμπόριο ελπίδων..

Τα πλεονάσματά τους -για τα οποία θρασύτητα υπερηφανεύονται- βγαίνουν από τη φοροληστεία των αδύναμων, από τις περικοπές σε Παιδεία, Υγεία, έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, τα οποία άλλωστε δεν θεωρεί επιλέξιμα η ΕΕ, την οποία προσκυνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, η φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών μειώθηκε πρόσφατα πάλι, με τις ψήφους και της ΝΔ. Οι τάχα μονομάχοι, οι “γιαλαντζί” μονομάχοι, είναι αυτοί που λένε ΝΑΙ στην ΕΕ της φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς.

Εμείς όμως λέμε ΟΧΙ. Πάντα λέγαμε ΟΧΙ. Και αυτή τη φορά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Όλο και πιο πολλοί δηλώνουν καθημερινά τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, εκτιμώντας τη συνεπή στάση που κράτησε, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος. Ένα ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου, δηλώνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι δεν εμπιστεύεται, δεν περιμένει τίποτα από την ΕΕ, μόνο τα χειρότερα. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος, που ανησυχεί από την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, δεν μπορεί παρά να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που χρόνια τώρα τα βάζει με το σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό, να το αναδείξει στην τρίτη θέση, γκρεμίζοντας από εκεί τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Βρεθήκαμε σε κρίσιμη καμπή της ιστορίας και είναι καθήκον μας η ριζική ανατροπή και μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας.

Επιλέγουμε να είμαστε με το ΚΚΕ, απέναντι στους ψεύτες, στους ανάλγητους, τους διεφθαρμένους, στους υπαλλήλους όλων αυτών που επιδιώκουν το “ρολόι τις ιστορίας” -όσον αφορά τα δικαιώματα- να πηγαίνει πίσω αντί για μπρος».

Η Τ. Τσατσούλη, υποψήφια Δήμαρχος Ηλιούπολης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόβλημα της εμπορευματοποίησης δημόσιας γης μέσα από ΕΤΑΔ και Υπερταμείο, επισημαίνοντας: «Η δημόσια γη που περιφρουρήθηκε μέσα από τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες και κινητοποιήσεις της δεκαετίας του ’80 -με επικεφαλής τον κομμουνιστή Δήμαρχο Δ. Κιντή- παραδίνονται σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προίκα στο Υπερταμείο, μαζί και με δεκάδες υποδομές της πόλης. Εδώ εδράζεται και η πολιτική απάτη για την πόλη και ο πολιτικός χλευασμός για τους κατοίκους και τις ανάγκες τους, που ξετυλίγεται όλο το τελευταίο διάστημα, με πρωταγωνιστές τη νυν δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου και τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην πόλη.

Η επιχείρηση σιωπής και παραπλάνησης, ώστε να περάσει “de jure” το ξεπούλημα της δημόσιας γης από το Υπερταμείο και ο λαός της πόλης να γίνει ενοικιαστής της γης του, των υποδομών της πόλης.

Ας το γνωρίζουν και αυτοί και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις στην πόλη και πρώτα απ’ όλα ας το γνωρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας για τη δημόσια γη έχει βαθιές ρίζες σε τούτη την πόλη και ας μη διανοούνται ότι θα περάσει χωρίς κόστος το ξεπούλημά της από ΕΤΑΔ και Υπερταμείο.

Κατοχυρώθηκε με αγώνες ως λαϊκή περιουσία και έτσι θα μείνει, με πρωταγωνιστή και πάλι το λαό και τις ανάγκες του και θα φροντίσουμε και εμείς για αυτό. Το οφείλουμε στη γενιά του Κιντή, το οφείλουμε στη νέα γενιά.

Μια διέξοδος είναι εφικτή σήμερα για τη δημόσια γη: Κυβερνητική ρύθμιση τώρα για επάνοδό της στο δημόσιο και παραχώρησή της στο δήμο αποκλειστικά, για την κάλυψη των αναγκών της πόλης και των κατοίκων της. Χαρακτηρισμός χρήσεων των οικοπέδων με βάση τις ανάγκες σε υποδομές της πόλης και των κατοίκων, καμιά επιχειρηματική δράση. Τελεία και παύλα!!!

Καλούμε το λαό της πόλης σε εγρήγορση, να μην εμπιστευτεί με την ψήφο του καμιά από τις παρατάξεις που σταβλίζονται γύρω από αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ)».

Κοινοποιήστε: