Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα στις 23/09/2019

Δελτίο τύπου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα στις 23/09/2019

Ορισμένα σοβαρά προβλήματα της πόλης μας έφερε με ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή η Λαϊκή Συσπείρωση στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ,  δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα της παιδείας (σχολικό δίκτυο, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία) με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς.  Από αυτά κάποια είτε απαντήθηκαν αόριστα, ή καθόλου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα ερωτήματα που κατατέθηκαν και αφορούν:

  • Τα προβλήματα στο σχολικό δίκτυο της πόλης όπως αυτά διαπιστώνονται στις περιπτώσεις των εργασιών που εκκρεμούν στο Λύκειο Καρέα, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και αναφορικά με την καθυστέρηση της μελέτης για την κατασκευή του 4ου Δημοτικού σχολείου.
  • Τις αιτήσεις που απορρίφθηκαν από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με αποτέλεσμα αρκετές οικογένειες να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Την πορεία εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στο δήμο μας, με δεδομένο ότι από την επόμενη χρονιά ο δήμος θα κληθεί να συμμορφωθεί με την απόφαση εφαρμογής της.
  • Με τη μορφή ερώτησης στο ΔΣ επίσης ήρθαν και καταγγελίες γονιών από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης που τους ζητούνταν να επωμιστούν το κόστος αναλώσιμων υλικών και ζητήθηκε να δοθούν οι οδηγίες στις αντίστοιχες διευθύνσεις ώστε να μην ζητούνται χρήματα από τους γονείς.

Αναφορικά με τις εργασίες στο Λύκειο Καρέα,  πληροφορηθήκαμε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Νοέμβρη. Γνωρίζοντας πως ενίοτε οι εκτιμήσεις είναι αισιόδοξες, εκφράζουμε την ανησυχία μας ότι στο Λύκειο Καρέα και φέτος το χειμώνα οι μαθητές ενδέχεται να κληθούν να παρακολουθήσουν το μάθημα τους με παλτά.

Σχετικά με τη νέα τρίμηνη αυτή τη φορά καθυστέρηση στο θέμα της μελέτης για το 4ο δημοτικό σχολείο. 18 μήνες μετά το κλείσιμο του σχολείου από την Πολεοδομία, το μόνο που έχει καταφέρει αυτή η δημοτική αρχή είναι να εμφανίζει ως τεράστια «επιτυχία» της την προσωρινή (;;) λειτουργία του στην περιοχή του Καρέα.

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης, η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και ανέδειξε ότι ανάμεσα στα άλλα περιλάμβανε χρέωση του προϋπολογισμού με ποσό 137.000 ευρώ λόγω αύξησης της εισφοράς προς ΕΔΣΝΑ, μια αύξηση που προέκυψε από την απόφαση της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής (Δούρου) να ανεβάσει την τιμή/τόνο από τα 44 στα 49 ευρώ (ποσοστό 11,4%). Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Γείτονας ανέφερε πως  “την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται μέσω  ΕΣΠΑ σε εταιρίες μέσω ΣΔΙΤ, οι δήμοι  και κατ’ επέκταση οι λαϊκές οικογένειες θα κληθούν για μία ακόμη φορά να πληρώσουν”.

Αναφορικά με το έργο της ανάπλασης των προσφυγικών του Καρέα, τονίστηκε η ανάγκη να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η περιοχή που είναι πολύπαθη από πυρκαγιές και πλημμύρες, λόγω της θέσης της, να είναι σε κάθε περίπτωση θωρακισμένη, να υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί, δρόμοι διαφυγής κλπ. Εκφράστηκε η ανησυχία μας για το χρονοδιάγραμμα του έργου, έχοντας την πρόσφατη εμπειρία από μια σειρά άλλα έργα της περιοχής μας.

Σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, για ακόμα μια φορά αναδείχθηκαν οι ενστάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα κριτήρια  μοριοδότησης για την παραχώρηση των αθλητικών χώρων στα σωματεία, βάζοντας μπροστά την ανάγκη, ο Δήμος σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία να διαμορφώνουν όρους κάλυψης των αναγκών του λαού και της νεολαίας της περιοχής για άσκηση και αθλητισμό.

Κοινοποήστε: