ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στον 6ο βρεφικό και 9ο παιδικό σταθμό λόγω εργασιών.

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου με ανακοίνωσή της  δήλωνε πως «Λειτουργούν από σήμερα, με όλα τα μέτρα προφύλαξης για παιδιά & εργαζόμενους, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Βύρωνα». Για ακόμα μια φορά η πραγματικότητα έρχεται να τη διαψεύσει.

Βρεθήκαμε σήμερα έξω από τον 6ο βρεφικό και 9ο παιδικό σταθμό, έπειτα από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων του δήμου, όπου εργαζόμενοι και γονείς μας διαβεβαίωσαν για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν τόσο για τα παιδιά όσο και τους εργαζόμενους.

Ο χώρος επί της ουσίας έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο και η δημοτική αρχή αντί να σταθεί με υπευθυνότητα απέναντι στην κατάσταση, αρκείται σε δηλώσεις του Δημάρχου στα social media αργά τη νύχτα! Για ποια μέτρα προφύλαξης γίνεται λόγος στις ανακοινώσεις;

Απαιτούμε λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και τώρα, για όλα τα παιδιά, όχι μόνο για τα βρέφη.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να κάνει έστω και τώρα, αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι εργασίες. Είναι αδιανόητο να πραγματοποιούνται εργασίες την ώρα που είναι σε λειτουργία οι σταθμοί!

Πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να βρεθεί χώρος που θα πληροί όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να μεταφερθούν τα παιδιά.

Για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί κατάλληλος χώρος, να σταματήσουν οι εργασίες που γίνονται στον χώρο.

Κοινοποιήστε: